Bemutatkozás

A Pink Panthers Akrobatikus Rock And Roll Táncsport Egyesület 2012-ben alakult. A csapat edzőinek közös célja, hogy jókedvű, családias hangulatban ismertessük meg a gyerekekkel ezt a gyönyörű, roppant dinamikus táncos sportágat, az Akrobatikus Rock And Roll-t. Tanítványaink a legkisebbektől a legnagyobbakig megtalálhatják e táncsport által a kihívást maguknak, tanulhatnak a csapatmunkáról, a versenyszellemről és életre szóló élményekkel gazdagodhatnak. Nálunk lehetőség nyílik arra, hogy bárki megszerezhesse azt a tudást, amely csak a legjobbak kiváltságának tűnik. Tanítványaink közül többen magukénak tudhatnak országos és nemzetközi versenyeken elért kiváló eredményeket.

Sportág

Maga az Akrobatikus Rock And Roll hosszú ideig háttérbe volt szorítva a sportok között, pedig komoly felkészülést igényel a sportolóktól mind fizikálisan mind mentálisan. Egyik célunk, hogy ne csupán a lányok körében legyen népszerű a sport, hanem egyre több fiúval is megszerettessük és elfogadtassuk a táncot, mint olyan sportot, amelyen keresztül érvényesülhetnek. Eddigi tapasztalataink alapján azok a fiúk, akik nem törődtek az előítéletes címkékkel és kipróbálták, ma is aktív versenyzők! Hála a sportág egyre nagyobb népszerűségének, valamint olyan hírességeknek, akik nyíltan vállalják fel rockys múltjukat – például Vastag Csaba – a gyermekek és fiatalok szívesen űzik sportunkat.

Egyesületünk megalakulása óta tagja a Magyar Táncsport Szövetség Akrobatikus Rock And Roll Szakágának (www.mtasz.hu) . Versenyzőink a szövetség területi és országos versenyein indulnak. A legjobbak a nemzetközi színtéren is megmutathatják tudásukat, mivel tagjai vagyunk a Akrobatikus Rock And Roll Világszövetségnek (www.wrrc.org).

rocknrollconfidiration mtasz_logo

Óra felépítése

A gyerekek az óra első 20 percében egy bemelegítéssel megtanulják a testrészeiket megfelelően mozgatni ahhoz, hogy elsajátíthassanak egy koreográfiát. A következő 20 percben már egyből bele is kóstolhatnak egy egyszerű sor elsajátításába, melyet követően 10 perc gyakorlással, 10 perc nyújtással és játékkal fejezzük be a foglalkozást.

_MG_0560_MG_0127