Skip to content

Diákolimpikonok lettek a helyi rockysok

Dunabogdányi fiatalok az 1. Akrobatikus rock and roll Diákolimpián
Dunabogdányi fiatalok az 1. Akrobatikus rock and roll Diákolimpián

Idén a Diákolimpiák történetében először az akrobatikus rock and roll is szerepelt a sportágak sorában. Az országos döntőt Dunakeszin rendezték meg, ahol a Dunabogdányi Általános Iskola tanulói is megmérettették magukat.
Diákolimpiai sportágakban együtt csapatban, olyan általános és középiskolás fiatalok indulhatnak, akik egy iskolába járnak. Ilyen gyerekek voltak Ézsiás József és Vogel Kíra, akiket serdülő páros korosztályban, illetve Lakatos Regina-Mészáros Nóra-Klemm Janka-Földes Lilla-Vogel Kíra, akiket
serdülő csoport kategóriában nevezett az iskola. Nagy büszkeséggel töltötte el nevelő edzőjüket Móra Esztert, hogy mindkét egység magas pontszámmal megszerezte a Diákolimpia első helyét.


A helyi fiatalok nagyon megterhelő tavaszi versenyszezon után állnak, mivel több Budapest Területi és Országos versenyen indultak. A Magyar Táncsport Szakszövetség által szervezett hivatalos versenyeken József és Kíra kettőse korosztályukban Területi Bajnokok és Országos második helyezettek lettek. A Géppuskalábúak fantázianévvel rendelkező serdülő lányok csapata pedig
folytatta 2021-es menetelésüket a ranglétrán, és idén eddig minden megrendezett versenyt, amin elindultak, megnyertek. A csapat Budapest Területi és Országos Bajnok, illetve magabiztosan vezetik az országos ranglistát is.

Móra Eszter a helyi sportolók nevelő edzője szeptemberben újra indít óvodás és iskolás kezdő csoportot a tornacsarnokban. Szeretettel várja az érdeklődőket a foglalkozásokon!
Gratulálunk a gyönyörű eredményekhez!

The Mask junior páros formáció
The Mask junior páros formáció

Pilis-Dunakanyari Hírmondóban és a Dunabogdányi Híradóban megjelent cikk