Skip to content

Helyi fiatal a világ táncsport élvonalában

Szigligeti Ármin-Marlok Lili

Marlok Lili, aki a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Általános Iskola 5. osztályos tanulója már egészen korán, óvodás korában ismerkedett meg a rock and roll táncsporttal. Nagyon tehetségesnek bizonyult már a kicsi korában, és nagy lelkesedéssel foglalkozott a táncórákon kívül is a sporttal.

Lili egészen tavaly decemberig formációs táncosként szerepelt csapatával, akikkel olyan szép eredményeket értek el, mint Budapest Regionális második hely. Nem több, mint fél éve döntött úgy edzője, Nagy Bianka és a Pink Panthers TSE vezető edzője, Falaki Szabolcs, hogy Lili próbálja ki a páros táncot is. Partnerével, Szigligeti Árminnal azóta heti négy alkalommal edzenek együtt, és szinte minden hétvégén versenyen vesznek részt. A páros kitartó és odaadó edzésmunkája már az első megmérettetésen meghozta gyümölcsét, mivel korosztályukban a Children (gyermek) korosztályban egyből a Budapest Regionális táncverseny első helyét hozták el. Azóta több országos ranglista versenyen méretettek meg, ahol egészen a dobogó második helyéig táncolták magukat.

2022.05.21. Children döntő eredményhirdetés Szigligeti Ármin-Marlok Lili

Hazánk 5 éve nem adott otthont akrobatikus rock and roll világkupa versenynek. 2022. májusában végre újra egy egész hétvégén keresztül dübörgött a pestszentimrei Sportkastély a táncosok versenyétől. A 2 napos világverseny első napján szerepeltek az utánpótlás kategóriák. Ezek között volt érdekelt a pilisvörösvári és szentendrei gyerekekből álló vegyes páros, akik gyönyörű kűröket mutattak be a verseny folyamán. A középdöntőben a nap egyik legjobb körét megfutva kerültek a legjobb 7 páros közé, a döntőbe. Ekkor már sejtették a páros edzői, hogy nagy siker küszöbén állhat a páros, ha egy fókuszált táncot mutatnak be a végső körben. Ez annyira jól sikerült, hogy végül a nemzetközi zsűri egyértelműen és magas pontszámmal a világkupa 2.helyére sorolta a két fiatalt. A világkupa versenyen hét különböző nemzet legjobb gyermek korosztályos táncosai mérték össze tudásukat, ahol végül ukrán győzelem, magyar második hely és francia bronz lett az eredmény.

A fiatalok egyesülete, a Pink Panthers TSE edzői nagyon elégedettek voltak a páros eredményével, ami a Pilisvörösvári Szakosztály eddigi legjobb eredménye.

Lili nevelőedzője, Nagy Bianka Pilisvörösváron több, mint 6 éve foglalkozik gyerekekkel – az óvodás korosztálytól egészen a felnőttekig. Minden érdeklődőt szeretettel vár a szeptemberi új rock and roll tanfolyam induláskor, 2022-ben is.

Pilis-Dunakanyari Hírmondóban és a Dunabogdányi Híradóban megjelent cikk