Skip to content

Budapest Regionális versenyt rendezett a Pink Panthers

A tavaszi akrobatikus rock and roll versenyszezon második területi versenyének megrendezésére kiírt pályázatot a Pink Panthers TSE nyerte el még az év elején. Ennek alapján egyesületünk április 16-án a Pestszentimrei Sportkastélyban szervezte meg egész Budapest és környéke Rocky táncosai számára a versenyszezon soron következő területi fordulóját. A tét a következő heti országos versenyekre való kijutás volt, ami sok versenyző számára teremtett kihívást. A versenyre való nevezések száma a covid okozta kényszerleállás előtti időket idézte, közel 700 akrobatikus rock and roll versenyző húzott tánccipőt vasárnap.

Bár a technika ördöge az egyébként is hosszúra tervezett versenyprogramot sajnos még hosszabbra húzta, de a táncosok és a pontozók is derekasan helyt álltak és a bemutatott produkciók színvonalára sem lehetett panasz.

A Pinkesek szinte összes egysége parkettára lépett aznap és igazán büszkévé tették a szüleik mellett edzőiket is. A 2023-as év gyönyörűen indult a szentendrei és környéke sportolói számára, mivel számos dobogós és döntős helyet szereztek meg a versenyen. Egyesületünk vezető edzője, Falaki Szabolcs nemcsak a szervezés feladatait vállalta magára, de ezen felül a reggeltől estig zajló versenymenet alatt végig a 7 tagú versenyvezető testület pontozóbírójaként is kivette a részét a munkából.

Eredmények:

Ézsiás József - Vogel Kíra juveniles páros

Ézsiás József és Vogel Kíra kettőse stabil és ellentmondást nem tűrően teljesítettek a színpadon, és ezzel megszerezték a 2023-as év első Budapest területi elsőségüket a juveniles korosztály párosai között.

Szigligeti Ármin - Marlok Lili juveniles páros

Szigligeti Ármin és Marlok Lili szintén juveniles korosztályos versenyzők újoncként mutatkoztak be a számukra nagy kihívást jelentő kategóriában. A tavalyi év magyar bajnoki és világkupa 2.helyezett children korosztályos páros idén a nehezebb kategóriában is tisztesen helyt állt, és a döntő körben a 3.helyezést szerezték meg.

Rebe Levente - Barkóczi Fruzsina juveniles páros

Rebe Levente és Barkóczi Fruzsina szintén gyönyörű táncot mutattak be, és az 5.helyen végeztek a juveniles kategóriában.

Homán Gergő - Nagy-Végvári Lilien junior páros

Új párral mutatkozott be a területi versenyen Homán Gergő, akik partnerével a csepeli Island Rock egyesület versenyzőjével, Nagy-Végvári Liliennel az előkelő 3. helyen nyitott a junior kategóriában.

Horváth András - Klemm Janka couple dance show páros

Idén már a felnőttek között szerepelt Horváth Andris és Klemm Janka kettőse, akik show elemeket és 5 akrobatikus elemet megkövetelő couple dance show kategóriában indultak, és végül foglalták el a dobogó 3. fokát.

A párosokon kívül a Pinkes formációk is remekeltek a népes mezőnyben.

Géppuskalábúak junior kisformáció

A szinte már etalonnak számító Géppuskalábúak csapata (Klemm Janka, Vogel Kíra, Lakatos Regina, Földes Lilla, Barkóczi Fruzsina, Mészáros Nóra) hozta a kötelezőt és a junior korosztályban sem találtak legyőzőre. A tavalyi év összes versenyét megnyerő csapat a magasabb korosztályban is minden csapatot maga mögé utasított és egyértelmű pontozással 1.helyezett lett.

Pattogó Popcornok junior kisformáció

A szintén a junior kategóriában négy fővel induló csapat a Pattogó Popcornok (Kovách Manyi, Rácz Lujzi, Rubóczki Réka, Dobos Karolina) a 9. helyen zárták a versenyt.

Black in Pink juveniles kisformáció
Szöszix juveniles kisformáció

A juveniles kisformációk között két egységgel szerepelt a Pink Panthers. Bár igazan kemény mezőny alakult ki Budapesten ebben a korosztályban, mindkét csapat sikeresen döntőbe jutott. Ott a 6.helyen végzett a Black in Pink (Börzsei Dóra, Berecz Emese, Marton Szilvia, Bene Szonja, Hegedűs-Bartha Sarolt) és 7.helyen pedig a Szöszix csapata (Guth Aliz, Marlok Lili, Ronga Dóra, Hechtl Luca).

Storm ladies dance kisformáció

A felnőttek között már rutinosnak számító Storm csapata (Veres Aliz, Homán Emese, Börzsei Natasa, Batka Réka, Vitályos Dorka, Balogh Lili) az idén kifejezetten megerősödő és népes ladies dance kategóriában stabilan az 5. helyet szerezték meg.

Picúrock juveniles nagyformáció

A juveniles kategóriában versenyző Picúrock nagyformáció (Berecz Emese, Börzsei Dóra, Vadászy Dóra, Rokfalusy Réka, Ronga Dóra, Hechtl Luca, Cseh Zsófia, Földes Lilla, Bene Szonja, Marton Szilvia, Schüszterl Dóra, Hegedüs-Bartha Sarolt) új koreográfiával, kűr-ruhával, témával és zenével készült az idei megméretettésekre. Egyenlőre úgy tűnik nagy sikernek örvend mind a nézők mind a versenybírák között a téma, ami Willy Wonka és Charlie történetét dolgozza fel a csokigyárban. Számukra ez a verseny volt a bemutatkozás, még van a javítani való, de már így is 3.helyen nyitottak.

Külön öröm, hogy a 2023-as tavaszi versenyszezon első országos versenyeire minden egység tudott kvalifikálni az eredmények alapján. Nagy várakozással és elvárásokkal vágnak neki a versenyeknek a sportolók és edzőik.

A dunakanyari versenyzők edzői: Nagy Bianka, Móra Eszter és Falaki Szabolcs

Gratulálunk a gyönyörű eredményekhez!