Skip to content

Folytatódott a Budapest területi éremzápor a Pinkesek háza táján

2023.05.14. Budapesti területi párosok
2023.05.14. Budapesti területi formációk

A tavaszi akrobatikus rock and roll versenyszezon utolsó területi versenyállomásához értek a Budapest régió rockosai az elmúlt hétvégén. A pestimrei Sportkastélyban megszervezett versenyen a cél az év utolsó országos versenyére való kijutás volt. A covid után 2023-as évadban újult életerőre kapott táncos közösség, a rock and rollisták, újra nagy létszámban jelentek meg a vasárnapi versenyen.

Egyesületünk táncosai hétről hétre kimagasló mennyiségű és minőségű munkát raknak bele a táncos projektek finomításába és a kondíciójuk erősítésébe. Ennek tanúbizonyságul szolgált újra a hétvégi verseny, ahol több dobogós érem mellett szinte minden csapat és páros döntőt is táncolt.

Páros kategóriák eredményei:

Az utánpótlás korosztályos párosok között a juveniles páros kategóriában két párosunk is szépen szerepelt a versenyen, akik szinte hajszál híján egyező pontokkal végeztek.

2023.05.14. Budapesti területi Ármin-Lilli

Szigligeti Ármin és Marlok Lili szépen táncolva hozták a számukra szinte kötelező dobogós helyet a Budapest régió táncosai között és megszerezték a bronz érmet a versenyen.

2023.05.14. Budapesti területi Levente-Fruzsina

Rebe Levente és Barkóczi Fruzsi gyönyörű kűrt bemutatva végül éppen lecsúszva a dobogóról a 4.helyen végzett. Tekintve az előző időszak betegségek miatti kényszerleállásukat, edzőik nagyon elégedettek voltak a páros teljesítményével és várakozva tekintenek az országos versenyre.

2023.05.14. Budapesti területi Gergő-Lilien

A junior kategóriában Homán Gergely és Nagy-Végvári Lilien (Island Rock Csepel) képviselte a Pink Pantherst, akik szinte tökéletes kört futva, precíz, pontos előadással megérdemelten végeztek a területi harmadik helyen.

A felnőtt kategóriában két párost is indítottak a szentendrei edzők, akik végül mosollyal fordulhattak az eredmény hirdetés után egymáshoz, mivel a dobogó alsó két fokát szerezte meg a két párosuk. A couple dance show kategóriában maximum 5 akrobatikus elemet mutathatnak be a versenyzők és emelett meg kell csillogtatniuk a tánctudásukat is.

2023.05.14. Budapesti területi Andris-Janka

Horváth András és Klemm Janka szép stabil sort bemutatva magabiztosan szerezték meg a második helyet és az érte járó ezüst érmet.

2023.05.14. Budapesti területi Botond-Kitti

Antalffy Botond és Takács Kitti (Musztáng SE) némi bizonytalansággal a kűr végén, de alapvetően magas szintű programot táncolva foglalta el a verseny végén a dobogó harmadik fokát.

Formációs eredmények:

2023.05.14. Budapesti területi Szöszix
2023.05.14. Budapesti területi Szöszix dobogón

A Pilisvörösváron táncoló és idén nagyon kiegyensúlyozottan versenyző Szöszix csapat (Guth Aliz, Marlok Lili, Ronga Dóra, Hechtl Luca, Kárász Orsolya) már az előfutamból is harmadik helyen jutott tovább egyenes ágon a döntőbe. A döntő fordulóban minden egység saját zenéjükre mutathatják be a koreográfiájukat, amikor egyértelművé válnak az utalások és a téma. A Szöszix témája idén a Jumanji film és játék feldolgozása rocky köntösben, ami most is nagy sikernek örvendett. A végső körben annak ellenére, hogy az elsőként kellett bemutatniuk táncukat, egyértelmű döntéssel tartották meg a pozíciójukat és lettek bronz érmesek a lányok.

2023.05.14. Budapesti területi Black in Pink

Ugyanebben a korosztályban és kategóriában versenyzett a Black in Pink csapat (Börzsei Dóra, Berecz Emese, Marton Szilvia, Bene Szonja, Hegedűs-Bartha Sarolt), akik végig tartották helyüket és végül a 6.helyen végeztek.

2023.05.14. Budapesti területi Pattogó Popcornok

A junior mezőnyben induló Pattogó Popcornok (Kovách Manyi, Rácz Lujzi, Rubóczki Réka, Dobos Karolina) éppen csak lecsúszva a döntőbe való jutásról a 8.helyen végeztek.

2023.05.14. Budapesti területi Storm

A Storm nevű csapat tagjai (Veres Aliz, Homán Emese, Börzsei Natasa, Batka Réka, Vitályos Dorka, Balogh Lili) a felnőtt ladies dance kategória népes mezőnye miatt rövid időn belül 3 alkalommal is bemutatni kényszerült a programjukat. Kondíciójuk megfelelőnek bizonyult, mivel mindhárom körben szépen teljesítettek és végül az 5.helyet szerezték meg.

Az dunakanyari versenyzők edzői: Nagy Bianka, Móra Eszter és Falaki Szabolcs.

Gratulálunk a gyönyörű eredményekhez!

Utánpótlás verseny

A Budapest területi verseny előtt szokásosan az utánpótlás táncosoké a parkett. Az utánpótlás bajnokságon most az idei legtöbb Pinkes csapat indult és szépen szerepelt.

Olivér és Saci children páros B – 1.hely
Domán és Gréti children páros B – 1.hely
Ádám és Emese felnőtt C páros – 1.hely
Starlight serdülő kisformáció – 1.hely
Oreo children kisformáció – 3.hely
Kicsi Kacsák felnőtt C kisformáció – 3.hely
Pop it children nagyformáció – 5.hely
Táncoló talpak children B kisformáció – 5.hely

Edzőik: Nagy Bianka, Móra Eszter, Varga Dániel , Falaki Szabolcs és Halász Gergő.

Gratulálunk az eredményekhez!