Skip to content

Dupla Országos verseny a Pinkeknek – Szigetszentmiklós és Veszprém

2023.05.20-21. országos - versenyzők

Versenyzőink második és egyben utolsó dupla országos versenyhétvégéjén kellett, hogy helyt álljanak nemrég. Különösen nagy kihívás egy ilyen hétvégén azon táncosok számára, akik mindkét nap porondra kell álljanak, azokról nem is beszélve, akik egy nap több egységben is versenyeznek. A hétvége első napján a tánckörök számában abszolút győztest hirdettünk, mivel Balogh Lili összesen 8 táncot kellett, hogy bemutasson. Lili kisformációjával a Stormmal, nagyformációjával az All in-nel (Musztáng SE) és a pinkes páros formációval is ki kellett állnia. Igazán figyelemreméltó teljesítmény mind kondícionálisan, mind koncentrációban. 

Az első napunkon Szigetszentmiklósra utaztunk, ahol az utánpótlás párosok és a felnőtt formációk mérték össze tudásukat. Az ország 3 területéről, nyugat- és kelet-magyar illetve a budapesti régióból érkeztek versenyzők az országos megmérettetésre.

Itt már csak a három terület ranglistája alapján kijutott legjobb egységes szerepelnek, ezért mindig magas a színvonal.

2023.05.20-21. országos - Falaki Szabolcs pontozó
2023.05.20-21. országos - Falaki Szabolcs pontozó 2

Vezető edzőnk, Falaki Szabolcs helyettesítő pontozóként is beugrott a versenyvezető testületbe. A felkérés azért érkezett hozzá, mivel az etikai szabályok alapján saját rokonát nem értékelheti zsűri, így helyettesíteni kellett egy pontozóbírót. 

Ezek a tavaszi, kora nyári versenyek az alapvető kihívások mellett a hőmérsékleti akadályokat is rendszerint gördítenek a táncosok elé. Ettől függetlenül minden egységünk nagyon szépen szerepelt és minden párosunk és csapatunk betáncolta magát a országos döntőbe, ami azt jelenti, hogy a 7 legjobb egység között végeztek.

2023.05.20-21. országos - Móra Eszter pontozó

Másnap hosszabb útra kényszerültek a versenyzők és családjaik, mivel Dunántúl szívébe, Veszprémbe utaztunk. Itt az utánpótlás formációk és a felnőtt párosok versenyeztek egy megszokottan magas színvonalú rendezvényen. Ezen a napon edzőnk, Móra Eszter pontozó bíróként is helyt állt, és központi értékelés alapján, mint döntnök is jól teljesített.

Páros kategóriák eredményei:

2023.05.20-21. országos - Levente-Fruzsina

A juveniles korosztályban az előző országos versenyt betegség miatt kihagyni kényszerült Rebe Levente és Barkóczi Fruzsina szépen és szinkronban táncolva beverekedtél magukat a döntőbe és végül egy nagyon kiegyensúlyozott kört bemutatva az országos 6. helyen végeztek.

2023.05.20-21. országos - Ármin-Lili

Ugyanebben a korosztályban indult Szigligeti Ármin és Marlok Lili, akik életük második juveniles korosztályos országos versenyén az előkelő 7. helyet szerezték meg.

Ézsiás József és Vogel Kira sajnos most nem versenyzett sérülés miatt, de a regeneráció már alakul, így ők is készülhetnek a tavaszi szezon egyetlen és legfontosabb világkupa versenyére.

2023.05.20-21. országos - Gergő-Lillien

A juniorok között táncolt Homán Gergely és partnere Nagy-Végvári Lilien (Island Rock Csepel). A páros szép tiszta köröket futott, de sajnos a fináléban nem tudták hozni a legjobbjukat, így a 7. helyre csúsztak vissza. A júniusi világkupára kvalifikálták magukat, így az edzések még számukra sem állnak le.

2023.05.20-21. országos - couple dance show párosok vasárnap

A felnőtt korosztályban két párost indított a Pink Panthers és mindkettő döntő körbe táncolta magát. A felnőtt couple dance show kategóriában a táncosoknak maximum 5 akrobatikát lehet bemutatni másfél percben. Emellett kiemelt fontossága van a kategória nevében is szereplő show elemek és téma minél izgalmasabb kihasználásának. 

2023.05.20-21. országos - Botond-Kitti

Antalffy Botond és Takács Kitti (Musztáng SE) párosa közös táncos életük második országos döntöjét táncolhatták a hétvégén. A páros gyönyörűen haladt a finálé felé, ahol aznapi legjobbjukat hozva magabiztosan hozták el az 5. helyet.

2023.05.20-21. országos - András-Janka

Horváth Andris és Klemm Janka felkészülése és aznapi versenyezése is tartogatott meglepetéseket, sajnos a végső tánc nem úgy sikerült, ahogy azt edzőikkel tervezték. Janka a páros versenyzés mellett ezen a napon kisformációjával is versenyzett, eredményükről lentebb írunk. A páros 6. helyen végzett ezen az országos fordulón és ezzel szintén megszerezték a világkupa versenyen való indulás jogát.

Formációs kategóriák eredményei:

Juveniles korosztályban mind kis mind nagyformációs kategóriákban is képviselték csapatok az egyesületet.

2023.05.20-21. országos - Szöszix

A korosztályos kisformációk között a legszebb eredményt a Szöszix csapata szerezte (Marlok Lili, Hecht Luca, Ronga Dóra, Kárász Orsolya, Guth Aliz). Bejutottak az országos verseny döntőjébe, ahol saját zenére bemutatott Jumanji témát feldolgozó soruk végül – a legutóbbi országoshoz képest egyet előrébb lépve, már csak egy hajszállal a dobogó mellett – a 4. helyet szerezték meg.

2023.05.20-21. országos - Black in Pink

A Black in Pink csapata öt fővel szerepelt a versenyen (Börzsei Dóra, Berecz Emese, Marton Szilvia, Bene Szonja, Hegedűs-Bartha Sarolt), és kitartó munkájuk gyümölcseként újra az országos döntőbe táncolták magukat. Végül egyértelmű pontozással a 7. helyen végeztek.

2023.05.20-21. országos - Picúrok
2023.05.20-21. országos - Picúrok dobogón
2023.05.20-21. országos - Picúrok dobogón 2

Nagyformációk között a Picúrock csapat képviselte a Pink Panthers TSE-t. A formáció tagjai: Berecz Emese, Börzsei Dóra, Vadászy Dóra, Rokfalusy Réka, Ronga Dóra, Hechtl Luca, Cseh Zsófia, Földes Lilla, Bene Szonja, Marton Szilvia, Schüszterl Dóra, Hegedüs-Bartha Sarolt. A verseny döntőjében bemutatott tánc alapján egyértelmű volt a pontozók véleménye, szinte minden zsűritag a 3. helyre sorolta őket. Természetesen ez gyönyörű eredmény, mégis ellentmondásosak az ilyen szituációk, amikor szinte egyértelműen a döntő legjobbját hozta ez a csapat, mégsem ennek megfelelően lett értékelve. Nyilván a rock and roll táncsport egy erősen szubjektív sport, de ettől függetlenül ezek keserédes momentumok tudnak lenni egy verseny után mind az edzőknek mind a szurkolóknak.

2023.05.20-21. országos - Géppuskalábúak
2023.05.20-21. országos - Géppuskalábúak dobogón

A Géppuskalábúak csapata végre újra teljes létszámmal állhatott rajthoz vasárnap. A Pinkes edzők szíve ezen a napon több alkalommal is repesni tudott az örömtől. Több nagy szakmai tekintélyű edző és versenyvezető is kiemelte mennyire formabontó és kiemelkedő koreográfiát kapott ez a csapatunk. “Ez az első olyan csapat egész nap, akik közé szívesen beállnék táncolni” jelezte felénk egy korábbi világjátékok helyezett táncos, itthoni és világszinten is elnökségi tag. Ezek a visszajelzések nagyon jól esnek edzőinknek és versenyzőinknek egyaránt. A koreográfia bemutatása a verseny 7 fős zsűri gárdája szerint is zseniálisan sikerült, mivel a Géppuskák versenyen végig vezették az eredménylistát és végül újra országos bajnokok lettek. A dobogó legfelső foka ismerős terep a táncosoknak, akik borzasztóan örültek az eredménynek és mindent megtesznek a jövőben is, hogy tarthassák a pozíciót. A csapat tagjai: Barkóczi Fruzsina, Lakatos Regina, Mészáros Nóra, Földes Lilla, Vogel Kira és Klemm Janka.

2023.05.20-21. országos - Storm
2023.05.20-21. országos - Storm 2

A felnőttek között induló Storm csapata (Veres Aliz, Homán Emese, Börzsei Natasa, Batka Réka, Vitályos Dorka, Balogh Lili) szépen menetelt a verseny folyamán és a végső körbe is az ötödik helyen jutott be. Sajnos némi pontatlanság miatt épphogy csak lejjebb csúszva, de végül a 7. helyen zártak.

2023.05.20-21. országos - All in

A csapatból három versenyző (Veres Aliz, Batka Réka, Balogh Lili) a nagyformációs mezőnyben is versenyzett, az All in (Musztáng SE) csapatát erősítve az 5. helyen végeztek.

2023.05.20-21. országos - The Mask

A THE MASK junior páros formáció sajnos sérülés miatt csak az országos ranglista pozíció megtartása céljából állt porondra. A formációk értékelésének  alapja a pontosság és szinkronitáson felül az alakzatok harmóniája, mely nem teljes létszám miatt hiányt szenvedett most és végül a 2. helyet szerezték meg. A csapat felkészülése igazán csak most kezdődik, irány a nyár eleji Európa Bajnokság, ahol mindent megtesznek, hogy megőrizzék a tavalyi EB 2. helyüket.

A párosok edzői: Móra Eszter és Falaki Szabolcs.

A formációk edzői: Nagy Bianka, Móra Eszter és Falaki Szabolcs.

Gratulálunk a gyönyörű eredményekhez!

A legtöbb egységünknek a tavaszi versenyszezon véget ért, és nekilátnak az edzéseken a technikai fejlesztéseknek és alapizomzat erősítésnek. 

A világszinten is érdekelt kategóriák táncosai pedig természetesen készülnek a Budapesti júniusi világkupára és Európa Bajnokságra.

Hajrá Pinkek a világkupán is!