Skip to content

Edzőink

Falaki Szabolcs

Falaki Szabolcs

egyesületi elnök, vezető edző, világbajnok táncos

+36 70 429 2260

falaki.szabolcs@pinkpanthers.hu

Korán, már általános iskola elején szülei és akkori edzője (Szegediné Murai Dóra) felfedezték, hogy tehetséges a táncban és a zenében. Örök szerelme a tánc lett, és ezen belül is az Akrobatikus Rock And Roll pattogós, dinamikus stílusa az, ami magával ragadta.

Serdülő kategóriában regionális versenyeken több első helyezést ért el akkori partnerével, de a területi és országos versenyeken csak a dobogó környékén végzett. Ebben a kategóriában a legjobb eredménye (Bagócsi Dórával) egy szlovéniai világkupa 7. helyezése volt. Ez akkoriban nagy szenzációnak számított, a megyei napilap is megjelentette hasábjain. Az anyaegyesületének ez volt az akkori legszebb eredménye(Black Bunny R’n’Roll Club Pápa). Partner váltás után (Horváth Bianka) a Junior kategóriában volt a legsikeresebb. Legjobb eredményei: területi és országos 1. helyezés, Európa-bajnokság 3. helyezés, Világkupa arany. Veszprém megye legeredményesebb fiatal sportolója díjjal is kitüntették. Felnőttként C kategóriában az országban és külföldön rendezett összes szakági versenyen, amelyen elindult partnerével sikerült győzedelmeskednie.Köztársaság Kupát nyert és vezette az országos ranglistát is. Pályafutását felnőtt B kategóriában fejezte be. Mielőtt visszavonult a versenyzéstől ebben a kategóriában is sikerült megnyernie a területi, országos versenyeket, és végül utoljára a Magyar bajnokságot is.

“Jelenleg legnagyobb örömet számomra a megszerzett tudás átadása jelenti. Főként az általános iskolák alsó tagozatának megfelelő korosztály oktatása inspirál a legjobban. Ilyenkor még az alapoktól lehet az arra érdemes tehetségeket nevelni, tanítani a tánc szépségeire. Nagyjából egy évtizede foglalkozom táncoktatással, és boldogan írhatom le, hogy kiemelkedő eredményeket értek el versenyzőim. Legbüszkébb páros táncosaimra vagyok, akik között több világkupa dobogós is van a legkisebb korosztálytól a felnőttekig. Ezen felül egyesületünk junior páros formációja EB és VB második helyezett, ami mind hazai mind nemzetközi színtéren kimagasló eredmény.”

Móra Eszter

elnökhelyettes, táncos és próbavezető, edző

+36 30 928 7898

mora.eszter@pinkpanthers.hu

A táncos mozgással 5 évesen, balett óra keretein belül ismerkedett meg, majd egy év múlva átpártolt a szomszédos teremben zajló lendületesebb Akrobatikus Rock And Roll órákra.A legfiatalabbak közt Children formációs kategóriában többszörös Országos Bajnok lett, majd ezt az eredményt később, Junior nagy formációsként is elérte. Serdülő páros kategóriában első partnerével (Pap János) világkupa döntőben hatodik lett, majd három évvel később, korcsoportot váltva Junior világkupán ismét döntőben táncolhattak. Partnerváltást követően még mindig az ózdi Dzsini RRC versenyzőjeként felnőtt “B” kategóriában a magyar bajnoki bronzéremig jutottak új párjával (Papp László). Felsőoktatási tanulmányainak megkezdésével párhuzamosan a Tornádó 2000 Egyesület színeibe igazolt, ahol a Tramazonok fantázia nevet viselő felnőtt kis formációval állhatott újra az országos dobogó legfelső fokára.

Aktív versenyzői pályája befejezése nem jelentett elszakadást a tánctól. 2011-ben felvételt nyert a Magyar Táncművészeti Főiskolára, melynek elvégzése során rengeteg új mozgásformával ismerkedhetett meg.

Tanítványai a Pink Panthers színeiben fantasztikus eredményeket tudhatnak magukénak. Több válogatott kerettag, világkupa döntős, országos, valamint magyar bajnok táncost került már ki kezei alól a fiatalabb korosztályokban is.

“A tánctanítás számomra gyerekkori álom volt, ami valóra vált a Pink Panthersnek köszönhetően. Felemelő érzés látni a boldog gyermek arcokat tánc közben, ahogyan örülnek egy lehetetlennek tűnő feladat sikeres végrehajtása után. Ebben a táncban a kötött lépések ellenére a kreatív gyerekek kibontakozhatnak, megmutathatják azt, amit a padban ülve nincs lehetőségük. Nem tudnék még egy tevékenységet mondani, ami ennyire fejleszti a fizikai állapotot és a művészi vonalat is egyben. Az Akrobatikus Rock And Roll megszámlálhatatlan boldog percet adott nekem, és ha csak töredékét okozhatom tanítványaimnak, már sokkal több mosolygós gyerek lesz itt a Dunakanyarban.”

Móra Eszter
Halász Gergő András

Halász Gergő András

Edző

+36 20 346 0848

halasz.gergo.andras@pinkpanthers.hu

Gergő több mint 20 éve ismerkedett meg az Akrobatikus Rock And Roll sporttal, és az évek alatt egyre inkább az élete részévé vált. Ez idő alatt több szakavatott edző segítségével sajátította el a sportág jellegzetes és egyedi mozdulatait, technikáit és akrobatikáit.  Nagy számú versenyen indult el, és megtapasztalta milyen érzés a dobogó harmadik, második és első fokaira felállni. Ezen eredmények mellett többszörös Nemzeti Válogatott kerettag is volt. Az évek elteltével egyre inkább úgy érezte, hogy a sportág által kapott örömöket és sikerélményeket szeretné tovább adni az ifjú nemzedék tagjainak. Ezen elhatározását, tudását és tapasztalatát már lassan egy évtizede a gyakorlatban is kamatoztatja. Mi sem bizonyítja jobban, hogy több házi illetve klubközi versenyen a dobogó valamennyi fokára sikerült eljuttatnia tanítványait.

„Ha valamelyik tanítványom a színpadra áll, hogy bemutassa az általa elsajátított tudást a nagyérdeműnek vagy a versenybíróknak, izgalom és izgatottság lesz úrrá a gyerekeken és rajtam is egyaránt. A gyerekek szájából mindig elhangzó mondat: “Ugye nem fogom elrontani Gery Bácsi?”. Számomra ez azt jelenti, hogy nekem és táncosaimnak is ugyanolyan fontos, hogy a közös munka meghozza a gyümölcsét. A produkció végén a mosolyukon és örömükön látom, hogy egy újabb felejthetetlen élménnyel lettünk gazdagabbak. Szerintem a sport nem csak a testünket, hanem a szellemünket és személyiségünket is formálja, fejleszti. Kellő kitartással, lelkesedéssel, munkával és akarattal mindenki elérheti a célját.”

Varga Dániel

Edző

+36 30 871 5713

varga.daniel@pinkpanthers.hu

4 éves korában kezdett el táncolni Pápán. Két klubban és két edzőnél tanulta meg az Akrobatikus Rock And Roll alapjait. (Kocsis Attila és Szegediné Murai Dóra) Serdülő és Junior kategóriákban, a Black Bunny R’n’Roll Club színeiben többszörös nyugat-magyarországi győzelmet és ranglistaelsőséget tudhat magáénak. Legnagyobb sikereit Kovács Antóniával érte el Junior kategóriában, ahol a számos nyugat-magyarországi győzelem mellett magyar bajnokságon 5., valamint világkupán 16. helyig sikerült eljutnia 2011-ben. Ezután kisebb kihagyás következett táncos karrierjében, majd 2013-ban kezdett el újra versenyezni Budapesten a Rók and Roll Sportegyesületben Pető Gábor tanítása alatt. Itt felnőtt “C” kategóriában budapesti területi bajnokságot nyert Lantos Annával. 2019-től 2022-ig a Pink Panthers TSE berkein belül táncolt Ubránkovics Zulejkával. A páros Falaki Szabolcs és Móra Eszter irányítása alatt a Couple Dance Show kategóriában többszörös Online Világkupa győztes volt, több országos, és világkupa döntőt megjártak. Legjobb eredményük világkupa 3. helyezés.

“Rengeteg élményt kapok a gyerekektől, nagyon élvezem a tanítást. Mindig öröm bemenni az órákra, és megpróbálni átadni a tudást, amit számos remek edzőtől tanulhattam az elmúlt 25 év során. A célom az, hogy egy jó közösséget kovácsoljak a tanítványaimból, amibe jó tartozni. Már csaknem tíz éve foglalkozom táncoktatással, ezalatt rengeteget örömöt és sikert átéltem, és mindigizgatottan tekintek az újabb és újabb kihívásokra. Munkám során óriási segítséget nyújt az, hogy tanítóként más szerepkörben is gyerekekkel foglalkozom. Az itt szerzett tapasztalataimat is igyekszem beleépíteni a táncoktatásba. A sport számomra mindig a kikapcsolódást jelentette, és nincs ez másképp edzőként sem. Rengeteg munka és erőfeszítés szükséges a sikeres munkához, de minden perce megéri.

Varga Dániel
Nagy Bianka

Nagy Bianka

Edző

+36 30 573 8805

nagy.bianka@pinkpanthers.hu

Bianka óvodás korában találkozott először a tánccal, művészi torna óra keretein belül. 2 év táncos alapozást követően második osztályban figyelt fel tehetségére a helyi egyesület Akrobatikus Rock and Roll edzője és meginvitálta egy haladóbb csoport edzéseire. Ezután fényesen felfelé ívelő időszak következett. Hamar részese lehetett egy eredményes lányformációnak, ahol legjobb tudását megcsillogtatva Kick Dance versenyeken nyerte sorra a Children kategóriás megmérettetéseket. Kivételes adottságainak hála fiú partnert kapott, akivel párosban is bizonyíthatott. Partnerével (Lovas Sándor) kvalifikálták magukat országos versenyekre is. Kipróbálhatta magát junior és felnőtt C, illetve B kategóriában is.
Pár éves kihagyás után a Pink Panthers TSE színeibe leigazolva tért vissza, az egyesület elnöke, Németh Árpád meghívására. A Pantheras fantázianévre hallgató felnőtt kis formáció a területi dobogó második fokáig, országos szinten pedig a 4. helyezésig jutott. Aktív évei alatt már megkezdte edzői pályáját, tanítványai pedig azóta is töretlenül haladnak céljaik elérése felé.
Tanítványai közül a pilisvörösvári Szöszix lányformáció 2023-ban Juveniles korosztályban országos 2. helyezést ért el. A legsikeresebb tanítványa Marlok Lili, aki több éves közös munka után 2022-ben Szigligeti Árminnal (edzője: Falaki Szabolcs) Children páros kategóriában Világkupa 2.helyezésig jutott.