Skip to content

Diákolimpia, Gyereknap és az Országos versenyszezon utolsó állomása

Egyesületünk táncosai a nyár közeledtével sem pihentek, mind a versenyzés mind a fellépések is lehetőséget nyújtottak a színpadra lépésre.

Május 26-án második alkalommal rendezték meg a Diákolimpia Szövetséggel és a Magyar Táncsport Szakszövetséggel karöltve a rock and roll Diákolimpia Országos döntőjét, ezúttal Celldömölkön. A szervező egyesület a Rocky Dilly Celldömölk egyesület volt.

Egyesületünket és iskolájukat idén 2 egység képviselte a versenyzőink közül, mindkettő Diákolimpiai Bajnok lett.

Homán Gergely – Homán Emese iskolájukat képviselve ifjúsági A couple kategóriában 1.helyet szereztek meg.

Veres Aliz ifjúsági A solo kategóriában lett diákolimpiai bajnok.

A rá következő hétvégén sem unatkoztunk, mivel két helyszínen is felléptünk a városi Gyereknapokon.
Pilisvörösváron és Szentendrén is bemutatták mit tudnak az akrobatikus rock and rollról táncosaink, és mindkét rendezvényen osztatlan sikert könyvelhettünk el a közönség soraiból.
Nagyon szívesen mentünk  táncolni gyereknapi forgatag résztvevői előtt, ahogy korábban is mindig, és terveink szerint a következő évben is fellépünk majd.

Az iskolai tanév végéhez érve az országos versenyszezon is az utolsó állomásához ért. Június 5-én a Pestimrei Sportkastélyban ez alkalommal a Rockin’ Board egyesület rendezte meg a csak hazai mezőnyben versenyző lány és női formációk versenyét.

A megszokott pinkes versenyzői csapat iskolai kirándulások és betegségek miatt kicsit megcsappant létszámmal jelent meg a táncversenyen.
Ettől függetlenül nagyon büszkék lehettünk, mivel mindkét serdülő kisformációnk gyönyörű táncokat mutatott be az egész napos megmérettetésen.

Vezető edzőnk, Falaki Szabolcs a versenyen, mint hivatalos pontozóbíró volt jelen.

Eredmények:

A Black in Pink csapata öt fővel szerepelt a versenyen (Börzsei Dóra, Berecz Emese, Marton Szilvia, Bene Szonja, Hegedűs-Bartha Sarolt), és kitartó munkájuk gyümölcseként újra az országos döntőbe táncolták magukat. Végül az idei legjobb eredményüket hozva az 5.helyen végeztek.

A korosztályos kisformációk között a legszebb eredményt a Szöszix csapata szerezte (Marlok Lili, Hecht Luca, Ronga Dóra, Kárász Orsolya, Guth Aliz). Az országos verseny döntőjében, ahol Jumanji témájú soruktól ezzel a tánccal el is búcsúztak – a legutóbbi országoshoz képest kettőt előrébb léptek.
Felálltak az országos dobogóra, és a 2. helyet szerezve a nyakukba került az ezüst érem!

A formációk edzői: Nagy Bianka, Móra Eszter és Falaki Szabolcs.

Gratulálunk a gyönyörű eredményekhez!