Skip to content

Fantasztikus sikerek az Európa Bajnokságon és Világkupa versenyen

A 2023-as tavaszi versenyszezon legfontosabb állomásához érkeztünk júniusban legjobb táncosainkkal.

A páros kategóriákban megrendezett Világkupa versenyre szinte minden Pinkes páros megszerezte az indulás jogát az országos versenyek eredményei alapján.
Juveniles, Junior és Felnőtt korosztályokban is képviseltük Szentendrét, Dunabogdányt, Szigetmonostort, Pilisvörösvárt és Magyarországot.

A junior páros formációnk a 2022-as évben mind az EB mind a VB ezüstöt elhozta egyesületünknek. Természetesen várakozással és rengeteg munkával telt a tavaszi készülődés a 2023-as EB-re, amit Budapesten, hazai pályán rendeztek meg.
A THE MASK névvel fémjelzett csapat utolsó alkalommal még felöltötte magára a rendőrök és a maszk sárga-arany ruháját. Komoly átalakításokat kapott a koreográfia és a fellépő dressz is kapott új extrákat. A tavaszi szezon második felének szinte minden szabad hétvégéjén a csapat azon dolgozott, hogy minél jobb eredmény érjenek el a jócskán megerősödött mezőnyben.
A formációk között újabb egységek is megjelentek pl a svájci csapat, akik felvették a mezőnyt a régebbi motorosnak számító csapatokkal. Végül hét csapat mutathatta meg a döntő körben a tánctudását a zsűrinek és a közönségnek.
A THE MASK csapat a döntőben ha nem is élete legjobb teljesítményét hozta, de újra büszkévé tette mind az edzőiket, mind a szüleiket.
Végül nem sokkal lemaradva, de lecsúszva kissé a dobogóról a gyönyörű Európa Bajnoki 4. helyet szerezte meg a csapat.
A junior formáció még akár több sikeres évnek néz elébe, mivel a csapat szinte teljes egésze még megfelel a korosztályi besorolásnak.

A csapat tagjai: Vogel Kira, Klemm Janka, Mészáros Nóra, Balogh Lili, Homán Emese, Marlok Lili, Nagy-Végvári Lilien, Szigligeti Ármin, Ézsiás József, Rebe Levente, Homán Gergely, Horváth András, Antalffy Botond.

Gratulálunk a csapatnak és így tovább!

A páros világkupa verseny nagy létszámú és rendkívül erős mezőnyt hozott Budapestre. Egyesületünk a két napos verseny első napján az utánpótlás korosztályokból a juveniles és junior kategóriákban volt érdekelt.

A világmezőnyben első alkalommal szereplő Homán Gergely-Nagy-Végvári Lilien(Island Csepel) junior páros egy sajnálatos hiba miatt a sor végére került, és végül az 50.helyen végeztek.A további versenyeken lesz még javítani való alkalom, ez a verseny tapasztalatnak több mint jónak bizonyult most is.

Juveniles-ek között Szigligeti Ármin-Marlok Lili kettős a 2022-es év children korosztályos menetelése után rutinos versenyzőkként léptek a porondra az idősebbek között is. A tavalyról megtartott, tovább fejlesztett, már fél-akrobatikus elemeket is felvonultató programjuk már az első alkalommal is komoly pontokat érő 19. helyet biztosították számukra.

Ézsiás József-Vogel Kira páros ennél is tovább menetelt. Egészen a középdöntőbe sikerült beverekedniük magukat. Az utolsó előtti körben pedig olyan magas szinten sikerült bemutatniuk táncukat, hogy tényleg csak egy hajszál választotta el a hetes döntőtől őket. Végül épp csak lemaradva a 8.helyen végeztek.

A világverseny második napján kerültek sorra a felnőtt CDS (couple dance show) versenyzők, akik táborát a Pink Panthers két döntős párossal is gazdagított. Óriási siker, hogy mindkét CDS párosunk ilyen szépen teljesített és kiverekedte a végső körben való szereplést maguknak.

Antalffy Botond-Takács Kitti(Musztáng SE) kettőse habár nem egyszerű helyzetben, de mégis döntő körben kerülve mutathatta meg tudását a végső körben. Ott szinte tökéletes táncot bemutatva a 7.helyen végeztek.

Ezen felül külön büszkeség, hogy a Horváth András-Klemm Janka páros a döntőbe egyenes ágon a harmadik helyen jutott be. Sajnos a sportágunkra jellemző sorsolás, most nem a mi kegyeinknek megfelelően alakult, és a fiatal páros az első körből kellett, hogy bemutassa kűrjét. Végül épp csak lemaradva a dobogósoktól a gyönyörű 5.helyen végeztek.

Gratulálunk a gyönyörű eredményekhez!

A formáció és a párosok edzői: Móra Eszter és Falaki Szabolcs.

Ezeken az óriási eredményeken felül, még meg kell említenünk három felnőtt versenyzőnket, akik vendégeskedtek az All in nevű felnőtt női formációban (Musztáng SE). Batka Réka, Balogh Lili és Veres Aliz egész félévben azon dolgozott, hogy az EB-n dobogóra álljanak csapatukkal. Ez annyira valós terv volt, hogy a rendkívül népes mezőnyben (24 csapat), még a döntő körbe is a harmadik helyen álltak. Sajnos egy kis baki miatt egyenlőre szerte foszlott ez az álom és végül a 7.helyre csúszott vissza a csapat, bár ez teljesítményüket egy pillanatra sem homályosítja el.
Gratulálunk a Ladies Dance nagyformációnak!