Skip to content

Dupla Országos verseny a Pinkeknek / versenyzés és rendezés – Pestszentimre

A 2023-as évad őszi szezonjának kezdése idén nagyon korai volt mind a versenyzők mind az edzők érzései szerint. Bár volt olyan év, amikor szeptember végére már világversenyen is túl volt a versenyző csapat, a nyárból mindig erős a váltás a versenyzésre.

Idén is átgondolt és megtervezett felkészülési rendben készültek a Pinkes táncosok az őszi megmérettetésekre. Augusztus közepén ott alvós táborban alapozták meg az új koreográfiákat és akrobatikákat, majd augusztus végén a hagyományos alapozó héten vett részt az igazolt versenyzői gárda.

Szeptemberben már az első napoktól elindultak a szokásos edzések, hogy minél nyugodtabban és erősebben vághassunk bele a szezonba.

Október 1-én már Budapest területi versenyen indultak azon táncosaink, akiknek ez mindenképp szükséges volt. Sajnos betegségek és kirándulások miatt mindenki akkor még nem állt színpadra.

Október 7-8 már csillagos feljegyzésként került be a naptárba jó előre. Ezen a dupla országos megmérettetésen már senki nem maradhatott otthon. A versenyhétvége rendezvényeit két egyesület szervezte meg, a szombati nap házi gazdája idén sokadszorra mi, a Pink Panthers Akrobatikus Rock And Roll Táncsport Egyesület voltunk, vasárnap pedig a 4M Dance Company látta vendégül az ország legjobb rockysait.

Sok munka és készülés előz meg egy ilyen nagyságú rendezvényt. Most sem volt ez másképp, és annak ellenére, hogy sajnos kevés nevező számmal és így a megszokotthoz képest kevesebb nézőszámmal kellett gazdálkodnunk, a verseny rendezésére nem volt panasz. Díszítéssel, nagy LED fallal és jó hangulattal készültünk a szombati megmérettetésre.

A versenyen munkálkodó versenyvezető testület tagjait most is megleptük egy kis pinkes aprósággal. Idén a minden Pinkes táncos kelléktárában megtalálható Pink Panthers napszemüveget kapták kézhez a bírák, versenyfelügyelők és számlálók is. 

Páros kategóriák eredményei:

A juveniles korosztályban az előző országos versenyen magabiztosan országos döntőt táncoló páros Rebe Levente és Barkóczi Fruzsina, sajnos most nem jutott a legjobb hét közé. A nyár után sokunk meglepődésére a legnagyobb létszámú korosztállyá nőtte ki magát ez a kategória. Az ország legjobb 18 versenyző párosa közül végül a Pinkes páros a 10. helyet szerezte meg.

Ugyanebben a korosztályban indult Szigligeti Ármin és Marlok Lili. Az őszi szezont új koreográfiával, új ruhával és nagy motivációval kezdték meg. A versenyen a középdöntőre megtalálták a megfelelő ritmust és a 9.helyet szerezték meg, ami szép kezdés, de ennél jobb eredményeket szeretne magának a páros.

Ézsiás József és Vogel Kira végre újra táncparkettre állhatott megújult és közönségkedvenc Tom Jones sorával. Sajnos a verseny elejétől magabiztosan tartott harmadik helyükről a döntő körben lecsúsztak és végül a negyedik helyen végeztek.

A juniorok között táncolt Homán Gergely és partnere Nagy-Végvári Lilien (Island Rock Csepel). Az idénre tervezett legjobb helyezésük ezen a napon meg is született. A világ élmezőnyének számító magyar országos junior mezőnyben az ötödik helyet csípték el. Idáig ez a páros legszebb eredménye, boldogan álltak fel az eredményhirdetésre.

A felnőtt korosztályban két párost indított a Pink Panthers és mindkettő döntő körbe táncolta magát. A felnőtt couple dance show kategóriában a táncosoknak maximum 5 akrobatikát lehet bemutatni másfél percben. Emellett kiemelt fontossága van a kategória nevében is szereplő show elemek és téma minél izgalmasabb kihasználásának. 

Antalffy Botond és Takács Kitti (Musztáng SE) párosa kiegyensúlyozott és szép köröket futott és jutott be a döntőbe. Sajnos ott némi egyensúlyvesztés miatt végül hatodik helyen végeztek, ami ebben a fantasztikus színvonalú párosokat felvonultató kategóriában még mindig gyönyörű eredmény.

Horváth Andris és Klemm Janka felkészülése és aznapi versenyezése szinte szokásos módon nem volt a legegyszerűbb, de amit lehetett kihozták a helyzetből. Egyrészt András keze megsérült a hét elején, ezért kötéssel kellett táncolnia, emellett pedig a lassan már megszokottá váló gyors öltözések és körváltások jellemezték Janka versenyét. Janka a páros mellett az országos bajnok Géppuskalábúak csapatának is kiemelt tagja és a két kategória ezen a versenyen is szinte végig egymás utáni körökben kellett hogy fusson a programban.

Ettől függetlenül bár még némi bizonytalansággal mutatták be teljesen új Linkin Park ihlette programjukat, szépen szerepeltek és szerezték meg az 5.helyet.

Formációs kategóriák eredményei:

Juveniles korosztályban mind kis mind nagyformációs kategóriákban is képviselték csapatok az egyesületet.

A Black in Pink csapata öt fővel szerepelt a versenyen (Börzsei Dóra, Berecz Emese, Marton Szilvia, Bene Szonja, Hegedűs-Bartha Sarolt), és kitartó munkájuk gyümölcseként újra az országos döntőbe táncolták magukat. Végül egyértelmű pontozással a 6.helyen végeztek. Büszkék vagyunk rájuk, mert a verseny folyamán minden körrel egyet előbbre lépve haladtak, nem adták fel. Így tovább!

Nagyformációk között a névváltoztató PINKPRESS csapat képviselte a Pink Panthers TSE-t. A formáció tagjai: Berecz Emese, Börzsei Dóra, Vadászy Dóra, Rokfalusy Réka, Ronga Dóra, Hechtl Luca, Cseh Zsófia, Földes Lilla, Bene Szonja, Marton Szilvia, Schüszterl Dóra, Hegedüs-Bartha Sarolt. A verseny döntőjében bemutatott tánc alapján egyértelmű volt a pontozók véleménye, szinte minden zsűritag a 3. helyre sorolta őket. Annak ellenére, hogy a csapat foghíjasan kellett, hogy kiálljon mivel az egyik kiemelt tagunk, Luca betegsége miatt, a csapat edzői nagyon elégedettek voltak az eredménnyel. Igazán hősies és koncentrált versenyzést mutatott be a csapat, és bizonyította be újra, hogy Pinkben és egységben az Erő!

A Géppuskalábúak csapata a nyáron még tovább fokozta a sokak szerint már aligha fokozható színvonalat. A Pinkes edzők szíve ezen a napon több alkalommal is repesni tudott az örömtől. A verseny másnapján olyan őszinte és kedves sorokat kaptunk edzőktől és pontozóktól, amikért érdemes dolgozni. Pl.: ”A mai junior kis formációs döntőjük volt az egyetlen olyan sor, amitől kifolyt a könnyem!!!”, “Egyszerűen isssszonyatosan király!!! Csak gratulálni tudok!”.

A koreográfia bemutatása a verseny 7 fős zsűri gárdája szerint is zseniálisan sikerült a döntőben, mivel a Géppuskák versenyen végig vezették az eredménylistát és végül újra országos bajnokok lettek. A dobogó legfelső foka ismerős terep a táncosoknak, akik borzasztóan örültek az eredménynek és mindent megtesznek a jövőben is, hogy tarthassák a pozíciót. A csapat tagjai: Barkóczi Fruzsina, Lakatos Regina, Mészáros Nóra, Földes Lilla, Vogel Kira és Klemm Janka.

A csapatból három versenyző (Veres Aliz, Batka Réka, Balogh Lili) a nagyformációs mezőnyben is versenyzett, az All in (Musztáng SE) csapatát erősítve az 4.helyen végeztek.

A párosok edzői: Móra Eszter és Falaki Szabolcs.

A formációk edzői: Nagy Bianka, Móra Eszter és Falaki Szabolcs.

Gratulálunk a gyönyörű eredményekhez!

A világszinten is érdekelt kategóriák táncosai készülnek az őszi világversenyekre: Ljubljana, Krakkó és Gyál idén még hátravan nekik.

Hajrá Pinkek a világkupákon is!